Web Analytics Made Easy -
StatCounter

O meni

Živim od programiranja tzv. poslovnih aplikacija, mada se to u poslednjih nekoliko godina svodi na rad za strane firme, povremeno i napravim neki lokalni projekat, ali vrlo retko. Alat koji koristim da bih zaradio za život je 4D, i to već skoro trideset godina. Bilo je perioda kada je održavanje Macintosh računara po lokalnim, uglavnom grafičkim ili "pripremaškim" firmama donosilo više prihoda od programiranja, recimo tokom devedesetih godina prošlog veka.

Ta ljubav ka Macintoshu traje dan danas posle skoro trideset godina, tako da s vremena na vreme održim neku obuku, jer sam poslednjih desetak godina i sertifikovani Apple trener za macOS Support Essentials kurs. To podrazumeva da svake godine pošto Apple izbaci novu verziju macOS-a kupim novu knjigu, pročitam, a onda položim ispit za resertifikaciju. U tom delu svog poslovnog života blisko sarađujem sa Crossover Training Centrom.

Imam par hobija, a kako starim to postaju one stvari koje me ranije možda i nisu zanimale, poput učenja kako ispeći rakiju, ali već nekoliko godina je podkasting moj glavni hobi: Aleksandar Vacić i ja smo započeli krajem 2014. godine podkast pod nazivom Infinitum koji se bavi temama vezi u sa Appleom i srodnim tehnologijama.